Åklagarna: Assange kvar i häkte

2014-09-23 12:14  

Åklagarna anser att häktningsbeslutet om Julian Assange ska kvarstå, enligt ett yttrande till hovrätten. Det finns fortfarande sannolika skäl för att Assange har begått brotten och flyktfaran är lika stor, anser överåklagare Marianne Ny och vice chefsåklagare Ingrid Isgren.

Tingsrätten beslutade i juli att den våldtäktsmisstänkte Assange ska vara fortsatt häktad i sin frånvaro, vilket överklagades till hovrätten.

Förhör och topsning av Assange i England skulle inte driva utredningen vidare, skriver åklagarna vidare. De tycker inte heller att hovrätten behöver hålla en ny muntlig förhandling om häktningen.

Det är oklart när hovrätten kommer att fatta sitt beslut.

Wikileaksgrundaren Assange har sedan två år tillbaka sökt skydd från myndigheterna på Ecuadors ambassad i London. Han misstänks för våldtäkt, olaga tvång samt två fall av sexuellt ofredande.

Mer om: Assange Wikileaks

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt