Abba sjöng för Panasonic

2008-11-10 10:57  
Anni-Frid tar ton i videon.

När Panasonic nu lägger vantarna på Sanyo, och nyss begravt namnet Matsushita, kanske någon minns varumärket National. Eller kanske till och med reklamfilmerna Abba gjorde för National 1976. Orginallåten var...

... Fernando, som Björn och Benny ursprunglig skrev för Anni-Frids soloalbum "Frida ensam" 1975, men som blev en av Abbas första riktigt stora succéer, inte minst i Australien där den toppade listorna i 14 veckor - lika länge som Beatles "Hey Jude".

Matsushita marknadsförde sig då i Australien under varumärket National.

För att föra ut namnet tog Matsushita bland annat hjälp av Abba, som i fem reklamfilmer sjöng "There is so much more to National" på melodin Fernando 1976, och samtidigt leende visade upp en rad olika elektronikprodukter som hörlurar, tv-apparater, kameror, kassettbandspelare, walkie-talkie, skivspelare, radioapparater och... en brödrost.

Här finnsden förstaochden andrareklamfilmen.

Ochhär kan man se hur reklamfilmerna gjordes.

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt