800 ska bort från Telia

2011-02-03 09:13  

Telia Sonera ökade vinsten med 13 procent förra året, till 21,3 miljarder kronor. Men besparingarna fortsätter. 800 personer ska bort från enheten fast bredband.

Idag arbetar ungefär 5 000 anställda på enheten fast bredband. Av de 800 personerna som där mister jobbet finns 640 i Sverige och 165 i Finland.  

Enligt Telia Soneras vd lars Nyberg kommer bolaget behöva anställda 200 personer under året med ”ny kompetens”.

Nyheten presenteras idag i samband med bokslutet.

Tillströmningen till 4g-näten är beskedlig. Lars Nyberg uppskattar att han har mellan 5 000 och 10 000 betalande kunder i sina 4G-nät i dag.

Men han är extremt positiv när det gäller den fortsatta ökningen av datatrafiken i näten. Han talar om en åttafaldig ökning inom tre år. Och det är surf- och läsplattor som Ipad och Kindle som väntas driva på utvecklingen.

– Efterfrågan på smarttelefoner ökar dramatiskt. Sju av tio sålda mobiltelefoner i våra svenska butiker var smarttelefoner under 2010. Lägger man därtill en stark efterfrågan på mobilt bredband och lanseringen av läsplattor, förväntar vi oss en åttafaldig tillväxt i datatrafiken i våra nätverk över en treårsperiod, skriver Lars Nyberg i rapporten.

Mer om: Telia Sonera LTE

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt