40 förlorar jobbet när Microsoft lämnar Lund

2018-08-08 07:19  
Foto: Alamy

Microsoft centraliserar verksamheten vilket innebär att kontoret i Lund får stryka på foten.

Lundakontoret har utvecklat bild- och videofunktioner till operativsystemet Windows 10. Verksamheten började som en startup vid namn Scaledo som runt 2012 köptes upp av mobiltelefontillverkaren Nokia. 2013 köptes Nokia i sin tur upp av Microsoft och Lundakontoret fick nya arbetsuppgifter.

Men nu har Microsoft beslutat att lägga ned kontoret, skriver 8 till 5. 40 anställda berörs.

– Microsoft har tagit det svåra beslutet att stänga kontoret i Lund. Beslutet går i linje med vårt långsiktiga mål att minska vår geografiska spridning och samla våra anställda där vi kan förbättra samarbete, utvecklingsmöjligheter och öka kvalitén i våra produkter. Vi arbetar nära fackföreningar och kommer göra allt vi kan för att hjälpa medarbetare, och om möjligt erbjuda dem nya möjligheter, säger Johanna Snickars, kommunikationschef för Microsoft Sverige till 8 till 5.

Peter Nilsson, chef för produktutvecklingen i Lund, säger att han hoppas att ett annat företag vill anställa hela arbetsstyrkan.

Johan Kristensson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Prevas

Debatt