3g-förstärkaren kräver tillstånd

2010-06-08 23:00  

För att få använda Zboost eller andra mobilförstärkare krävs tillstånd av Post och telestyrelsen, PTS, och medgivande från sin mobiloperatör.

<p>- Det är operatörerna som har tillstånd att använda frekvenserna så vi lägger oss inte i det, men formellt krävs ett tillstånd från oss, säger Jonas Wessel, chef för avdelningen för spektrumtillstånd hos PTS.</p> <p>- Vi har aldrig nekat någon tillstånd att ha en 3g-repeater och vi har fått flera ansökningar om tillstånd, säger Erik Hörnfeldt, infochef hos Tre.</p> <p>Telia och Telenor uttrycker sig mer svävande. </p> <p>Tillståndet kostar 165 kronor per år i avgift till PTS. </p> <p>Den som använder en repeater utan tillstånd begår ett lagbrott. Det kan </p> <p>i allvarliga fall ge böter eller fängelse i upp till tre månader. </p> <p>Den mest sannolika åtgärden för en så liten sändarcell som Zboost är tillsägelse att stänga av den.</p>

Tomas Carlsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt