3 stoppar in Skype i mobilen

2006-02-14 16:00  

Mobiloperatören Tre och Skype ska sälja telefoner tillsammans. Innan året är slut väntar sig företagen att det ska finnas telefoner i Tres butiker som är förladdade med den programvara som krävs för att ringa till Skypeanvändare världen över.

Avtalet är tecknat globalt av Tres ägare Hutchison 3 Group och Skype. Exakt hur erbjudandet kommer att se ut i butik är inte känt. Inte heller vilka telefoner som ska gå att Skypa ifrån. Idag finns programvaran som krävs för avancerade telefoner som har Microsofts operativsystem.

Men enligt Skype och Tre ska det innan året är slut finnas telefoner tillgängliga ifrån vad som i ett pressmeddelande kallas ledande tillverkare. Sedan tidigare har både Tre och Skype ett nära samarbete med amerikanska mobiltillverkaren Motorola.

I Sverige har Skype och Tre i Sverige ett samarbete när det gäller Skypesamtal via 3G-nät och PC. Erik Hörnfeldt som är informationsansvarig på Tre i Sverige ser fram mot också det utvidgade samarbetet.

- Skype är ett imponerande företag med stor kundbas där de flesta inte är kunder hos Tre, säger han.

Förutom Skypes telefonitjänst så kommer även chatt och möjligheten att se vilka av ens kontakter som är uppkopplade med Skype att finnas i Tres telefoner.

Ny version för handdatorer med Windows
På tisdagen släppte Skype även version 2.0 av sitt program för handdatorer med operativsystemet Windows Mobile Pocket PC. Nytt är bland annat bättre ljud, stöd för större skärmar och fler språk samt stöd för version 5.0 av Pocket PC.

Jonas Ryberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt