2020 har fler mobil än el eller vatten

2016-02-10 09:00  
Barack Obama tittar på en soldriven laddstation och mobil betallösning på mässan Power Africa. Foto: AP Photo/Evan Vucci/ TT

Cisco räknar med att fler människor i världen år har mobil än som har el, rinnande vatten, bilar eller bankkonto år 2020.

Cisco, Ericssons nya strategiska samarbetspartner, har presenterat sin egen mobilprognos.

Båda bolagen anser att video är den starkaste drivkraften för den fortsatta datatrafikökningen.

Men medan Ericsson anger antal mobilabonnemang, väljer Cisco att titta på antalet personer med mobil, vilket inte är samma sak. I många mogna mobilländer är abonnemangstätheten högre än 100 procent eftersom en stor andel personer har flera abonnemang.

I Ericssons senaste Mobility Report anges exempelvis att det fanns 7,4 miljarder mobilabonnemang 2015 och att bolaget räknar med att det finns ungefär 9 miljarder abonnemang 2020.

Cisco spår att antalet personer med mobil ökar från 4,7 miljarder 2015 till 5,5 miljarder 2020.

Den amerikanska routerjätten jämför också med vilka andra bekvämligheter människor har 2020.

5,5 miljarder har alltså mobil, tror Cisco. Det är fler än de 5,3 miljarder som väntas ha el 2020. Det är också fler än de 4,5 miljarder som har bankkonto, de 3,5 miljarder som har rinnande vatten eller de 2,8 miljarder som har bil 2020.

Gilla Ny Teknik på Facebook

Mer om: Mobiltelefon

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt