16 jättar enas om 3D-glasögon

2011-11-09 13:51  

Ytterligare 12 stora bolag ansluter sig nu till standarden för 3D-glasögon som 4 ledande företag i branschen inledde tidigare i år.

Programmet "Full HD 3D Glasses Initiative" drivs av Panasonic, Samsung, Sony och Xpand 3D, och syftar till att ta fram en standard för så kallade aktiva 3D-glasögon.

Nu meddelar företagen att standardiseringsarbetet inleds på allvar och teknik för att använda IR och Bluetooth ska börja licensieras inom programmet.

Senare den här månaden ska ett testcentrum öppnas där det ska bli möjligt att testa alla de produkter som tillverkas för 3D-visning i tv-apparater, datorer eller projektorer, liksom i biografsalonger som använder Xpand 3D aktiva glasögon.

Till samarbetsprogrammet har nu ytterligare 12 företag anslutit sig. De är Changhong Electric, Funai Electric, Hisense Electric, Hitachi Consumer Electronics, Mitsubishi Electric Corp, Philips, Seiko Epson, Sharp, SIM2 Multimedia, TCL Corp, Toshiba och View Sonic.

Från 2012 är det meningen att konsumenterna ska kunna köpa 3D-glasögon märkta med en symbol som garanterar att produkten är användbar tillsammans med vilka andra 3D-produkter som helst som tillverkas av medlammarna i initiativet.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt