1 700  måste lämna ST-Ericsson

2012-04-23 15:51  

ST-Ericsson ska minska antalet anställda globalt med 1 700 personer.

Den nya strategin för ST-Ericsson, som ägs av Ericsson och STMicroelectronics har offentliggjorts i ett pressmeddelande. Effekten på verksamheten i Lund är fortfarande oklar.

ST-Ericsson ska minska kostnaderna med cirka 320 miljoner dollar, motsvarande 2,1 miljarder kronor till lutet av 2013.

Bland annat genom att minska antalet anställda i företaget med 1 700 personer. I den siffran ingår FoU-anställda som kommer att flyttas över från ST-Ericsson till ST Microelectronics.  I den nya strategin ingår nämligen att ST-Ericsson flyttar över sin FoU- verksamhet och anställda för applikationsprocessorer till ST Microelectronics.

I stället kommer ST-Ericsson ingå ett partnerskap med ST Microelectronics vad gäller  utvecklingen av applikationsprocessorer.

ST-Ericsson tänker också minska sina försäljnings- och administrationskostnader med omkring 25 procent, jämfört med 2011. Det ska ske genom effektivisering av verksamheten och minska på ”antalet positioner bland de högst betalda medlemmarna i ledningen”, som det står i pressmeddelandet.

Det framgår av ett pressmeddelande. De totala omstruktureringskostnaderna uppskattas till cirka 130-150 miljoner dollar.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL