1 410 hackare gav sig på Pentagon

2016-06-21 07:21  
Foto: Alamy

Amerikanska Pentagons pilotprogram ”Hack the Pentagon” lockade 1 410 hackare att försöka ta sig in på fem sajter styrda av försvarshögkvarteret.

Hackarna lyckades hitta 138 säkerhetsbrister, säger försvarsminister Ash Carter.

Det är första gången Pentagon testar att bjuda in hackare för den här typen av test, och det kostade omkring 150 000 dollar, varav hälften gick till hackarna.

– Det är ingen liten summa, men om vi hade kört med den vanliga processen där vi hyr in en extern firma för att göra en säkerhets- och sårbarhetsgranskning, som vi vanligtvis gör, så hade det kostat oss mer än en miljon dollar, säger Ash Carter.

18-årige David Dworken var en av dem som gav sig på Pentagon. Även om han inte fick några pengar – då de brister han rapporterade in redan hade upptäckts – så var han nöjd.

– Jag går bara i high school (motsvarande gymnasiet). Och jag har redan blivit kontaktad av rekryterare om praktikplatser över sommaren, säger han.

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Mer om: Pentagon Hackare

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt