Digitalisering

Slutet här för Windows 8

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Microsoft har slutat med säkerhetsuppdateringar för sitt operativsystem Windows 8. Nu uppmanas alla som fortfarande använder systemet att uppgradera till ett nyare Windows.

Publicerad

Windows 8 lanserades för bara lite drygt tre år sedan och det kan tyckas som om Microsoft gett systemet ovanligt kort liv. Windows 8 har aldrig blivit riktigt populärt bland användarna och följdes av Windows 8.1 och Windows 8.1 Update där Microsoft försökte rätta till en del av de saker som inte uppskattades.

Enligt tidningen Forbes, som försökt reda ut Microsofts kommunikation kring när uppdateringarna för Windows 8 ska avslutas, har namngivningen av uppföljarna krånglat till det. Slutsatsen är att den som fortfarande använder Windows 8 bör uppdatera till åtminstone Windows 8.1 Update som kommer att fortsätta att få säkerhetsuppdateringar i åtminstone två år till.

Microsoft ser helst att användarna hämtar hem Windows 10 och företaget meddelade i höstas av den senaste versionen av operativsystemet kommer att bli en rekommenderad uppdatering i både Windows 7 och alla versioner av Windows 8.

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!