Digitalisering

Så ska Twittergrundaren ta revansch

Entreprenören Jack Dorsey vill skrota kontanterna. Förhoppningen är att hans nya bolag ska bli större än Twitter.

Publicerad

Jack Dorsey, grundaren av Twitter, blev tidigt utmanövrerad från sitt eget företag. Men Twitter visade sig bli en succé. I dag har mikrobloggen 200 miljoner användare och 500.000 nya twittrare varje dag.

Nu hoppas Jack Dorsey mycket på sitt nya bolag. Square har tagit fram teknik för att på ett lätt sätt kunna betala via mobiltelefonen.

I amerikanska medier har tekniken kallats för en revolution. Företaget finns bland annat med på listan av årets bästa innovationer.

Tekniken lanserades för första gången för två år sedan men nu börjar affärerna ta fart. Enligt amerikanska sajten Business2business.com är det inte helt gratis att använda tjänsten. De som betalar via Square får betala en avgift på 2,75 procent och en avgift på 15 cent då en transaktion görs.

För att du ska kunna använda tjänsten måste du ladda ned Squares app från App Store eller en Android-mobil. Kreditkortläsaren skickas till din adress helt gratis och den lilla fyrkanten pluggas in i högtalaringången på mobilen. Efter att det fyllts med uppgifter som bankkonto kan du ta emot betalningar via kreditkort.

Enligt tidningen Dagens Industri går över 1 miljon dollar via Square i dag. Det skulle i så fall innebära att Square får in runt 27.500 eller 175.000 kronor per dag.