Digitalisering

Här är Googles Pixel 3 och nya surfplattan Pixel Slate

Surfplattan Pixel Slate, smarta högtalaren Google Home Hub och nya telefonen Pixel 3. Foto: Google
Surfplattan Pixel Slate, smarta högtalaren Google Home Hub och nya telefonen Pixel 3. Foto: Google
Här är surfplattan Slate, smarta högtalaren Google Home Hub och nya Pixel 3 i två olika versioner. Foto: Google
Här är surfplattan Slate, smarta högtalaren Google Home Hub och nya Pixel 3 i två olika versioner. Foto: Google
Google visar Pixel 3. Foto: Google
Google visar Pixel 3. Foto: Google
Googles vd Sundar Pichai. Foto: AP Photo / Manu Fernandez / TT
Googles vd Sundar Pichai. Foto: AP Photo / Manu Fernandez / TT

Googles nya telefon heter Pixel 3. De har också visat surfplattan Pixel Slate och Google Home Hub, en smart högtalare med skärm.

Publicerad

Google har bekräftat att deras nästa telefon mycket riktigt heter Pixel 3, och att de gör en surfplatta med ett löstagbart tangentbord, kallad Pixel Slate. Samt en smart högtalare med skärm, döpt till Google Home Hub.

Pixel 3 och Pixel 3 XL

Om du är bekant med Pixel 2 och Pixel 2 XL lär du känna igen dess efterträdare, designmässigt är de väldigt lika varandra. Pixel 3 har en skärm på 5,5 tum (2160x1080 pixlar) och Pixel 3 XL ryms på 6,3 tum (2960x1440). Den större modellen har en stor flärp, om du nu är en av dem som stör sig på sådant.

Det finns dock en anledning till den där flärpen: Google har adderat en kamera för den oerhört åtråvärda möjligheten att ta "gruppselfie"-bilder. Det betyder att Pixel 3 och Pixel 3 XL har två kameror (på vardera 8 megapixel) på framsidan och bara en på baksidan (12,2 megapixel). Det är en strategi som skiljer sig nämnvärt från den konkurrenter som Huawei, LG och Samsung begagnat sig av det senaste året.

Under skalet sitter den systemkrets som är standard på årets flaggskeppstelefoner: Snapdragon 845. Därtill finns ett ramminne på 4 gb. Operativsystemet består av Android 9 Pie.

Men utöver några nya ai-funktioner som sägs ge bättre bilder var Pixel 3-lanseringen rätt fattig på nyheter, speciellt som i princip allt läckt på förhand. Uppseendeväckande var dock en kombination av trådlös laddare och ställ, döpt till Pixel Stand, som släpps till Pixel 3-telefonerna. Med telefonen dockad får den lite av funktionaliteten man annars förknippar med smarta högtalare. Pixel Stand kommer att kosta 79 dollar.

Pixel 3 kostar från 799 dollar och XL-modellen börjar på 899 dollar. Det är inte känt huruvida telefonerna släpps i Sverige.

Pixel Slate

En surfplatta som Google tycker att du kan använda som laptop, eftersom den marknadsförs tillsammans med ett löstagbart tangentbord. Men den är inte gratis: surfplattan kostar 599 dollar och vill du dessutom ha tangentbordet får du hosta upp ytterligare 199 dollar.

Google Home Hub

Google Home Hub är en ny smart högtalare med inbyggd skärm. Likt föregångarna Google Home och Google Home Mini är den utrustad med röstassistenten Google Assistant. Home Hub kommer att kosta 149 dollar och släpps först - verkar det - i USA, England och Australien, 24 oktober.

Med tanke på namnet är det kanske ingen överraskning Google tänker sig Home Hub som navet för det smarta hemmet. Den ska enligt uppgift kunna integreras med 200 miljoner enheter från 1000 tillverkare.

Tidigare idag kom beskedet att Google Home och Google Home Mini lanseras i Sverige, med Google Assistant på svenska, samma dag som Home Hub, 24 oktober. Men det är än så länge oklart när Home Hub släpps i Sverige.