Digitalisering

Gamingjätten lanserar smarta glasögon

Glasögonen ska filtrera bort blått ljus från skärmar. Foto: Razer
Glasögonen ska filtrera bort blått ljus från skärmar. Foto: Razer
De smarta glasögonen ansluts till exempelvis en telefon via bluetooth. Foto: Razer
De smarta glasögonen ansluts till exempelvis en telefon via bluetooth. Foto: Razer

Det amerikanska företaget Razer, annars specialiserat på möss och tangentbord för gaming, släpper nu ett par smarta glasögon vid namn Anzu. Med det ger man sig in i kampen om vad som i framtiden kan bli en stor marknad för konsumentteknik.

Publicerad

Bose har släppt solglasögon med bluetooth-ljud, Amazon har en liknande modell, och alla spekulerar om vad Apples smarta glasögon kommer att innehålla. Då kommer Razer Anzu, ett par glasögon med bluetooth-anslutning, inbyggda hörlurar och filter för blått ljus.

Det blåa ljuset som skärmar avger påverkar oss och kan till exempel göra att vi sover sämre. De smarta glasögonen från Razer påstås filtrera bort 35 procent av det här ljuset.

Ljudet styrs genom en touchpanel på sidan, med vilken man också kan svara på telefonsamtal och kontrollera telefonens röstassistent. I linje med företagets image har glasögonen också något som kallas ”gaming mode”, vilket aktiverar en Bluetooth 5.1-anslutning, vilket ska minska svarstiden till 60 millisekunder. Likt de smarta glasögonen från Amazon och Bose är Razers brillor stora och tjocka. Själva glaset finns både i runt och rektangulärt utförande.

Razer utlovar 5 timmars batteritid, men med brasklappen att det beror på hur de används. Prislappen är 200 dollar, eller drygt 1 700 kronor.

Bolaget har tidigare under pandemin breddat sitt portfolio rejält och tagit fram en futuristisk ansiktsmask med led-lampor. Läs mer om den här.