Digitalisering

'Kvinnlig' pc lockar med horoskop och juveler

Floral Kiss ska locka kvinnliga pc-användare. Foto: Fujitsu
Floral Kiss ska locka kvinnliga pc-användare. Foto: Fujitsu

Floral Kiss heter en datorserie från Fujitsu som är framtagen av kvinnor för kvinnliga användare.

Publicerad

Tanken var att ta fram en bärbar pc med kvinnliga användare som målgrupp. Utvecklingen hos Fujitsu har gjorts av ett kvinnligt team. En bärande tanke var att ta fram en elegant pc, både när det gäller hårdvara och programvara.

Guldkantat lock, som ska vara lätt att öppna även av kvinnor med långa naglar, strömbrytare i pärlform och caps lock-tangenten pryds av diamantsymboler. En speciell serie ska dessutom säljas genom juvelerarkedjan Agete.

Försäljningsstart blir det 2 november, och datorerna får Windows 8 som operativsystem. Processorn är Intel Core i5, hårddisken rymmer 500 GB. Tillgång finns också till Fujitsus molnlagringsplats My Cloud.

Bland de program som följer med finns ett som systematiskt lagrar bilder, webblänkar, recept m m som användaren har tittat på. En dagboksfunktion håller ordning på besöken på Facebook och Twitter. Ytterligare en tjänst som följer med är tolv dagliga horoskop.

Idén till projektet Floras Kiss föddes av en grupp kvinnliga konstruktörer på Fujitsu. Nära hälften av pc-inköpen görs av kvinnor.