Digitalisering

Cybercom varslar 70 i Sverige

It-konsulten Cybercom ska spara 45 miljoner kronor per år och varslar 70 personer i Sverige.

Publicerad

Cybercom, som har 1 400 anställda i världen varav nära 80 procent i Sverige, meddelar i dag att man varslar 70 personer här hemma. Samtidigt ska verksamheten i Finland spara 7 miljoner per år. Även den internationella verksamheten drabbas genom att ledningen och administrationen i Singapore minskas och flyttas till Dubai, uppger bolaget.

– Vi har haft en otillfredsställande beläggning i vissa delar av verksamheten under ett flertal kvartal. Den rådande marknadssituationen ger oss anledning att agera snabbt och mobilisera våra styrkor för att stärka vår konkurrenskraft och fullfölja vår plan för ökad lönsamhet, säger Niklas Flyborg, vd i bolaget i ett pressmeddelande.

Bolaget uppger att man lokalt har påbörjat fackliga förhandlingar, som bedöms vara avslutade kring årsskiftet. Den planerade personalminskningen uppges drabba alla jobbkategorier, utöver administration (15 procent) såväl it-konsulter som chefer.

2011 omsatte Cybercom dryga 1, 4 miljarder miljoner kronor och rörelseresultatet före avskrivningar var 65 miljoner kronor.