Digitalisering

Coronaviruset får LG att skippa jättemässan MWC

MWC i Barcelona. Foto: Peter Ottsjö
MWC i Barcelona. Foto: Peter Ottsjö

Tungt slag för mobilmässan när LG ställer in. Ericsson har också beslutat att ställa in sin medverkan.

Publicerad

Uppdatering: nu har även Ericsson beslutat att inte medverka på MWC.

Sydkoreanska elektronikgiganten LG kommer inte att närvara på årets upplaga av Mobile World Congress, världens största mobilmässa. Orsaken är det nya coronaviruset.

”LG prioriterar säkerheten för medarbetare, partners och kunder och har därför beslutat att inte delta eller ställa ut på årets MWC”, skriver företaget i ett pressmeddelande. LG skriver vidare att beslutet innebär att deras medarbetare inte behöver utsätta sig för den risk företaget anser att internationella resor för tillfället utgör.

LG är vanligtvis en av mobilmässans största utställare, och beskedet är ett hårt slag mot arrangören GSMA. Årets upplaga av MWC i Barcelona drar igång om drygt två veckor, den 24 februari.

ZTE och Xiaomi finns på plats

Beslutet kommer samtidigt som kinesiska ZTE, enligt The Verge, strukit planerna på att hålla en presskonferens under mässan. ZTE låter dock via sitt twitterkonto meddela att företaget tänker finnas på plats med en egen utställningsmonter.

Ett annat kinesiskt bolag, Xiaomi, ska enligt Techcrunch närvara men har valt att ställa in en planerad pressresa till Barcelona, avsedd för utvalda kinesiska medier.

Arrangören: MWC genomförs som vanligt

Arrangören GSMA vidhåller att MWC 2020 ska genomföras som vanligt, om än med striktare säkerhetsrutiner än vanligt. Toaletter, räcken och publika pekskärmar ska rengöras och desinfekteras med tätare mellanrum. Skyltar ska påminna mässdeltagare om god hygien. Och GSMA uppmanar alla att inte skaka hand under mässan. Du kan läsa mer om alla åtgärder som GSMA tänker vidta här.

Svenska telekombolaget Ericsson, som brukar ha en jättemonter på MWC, har i dagsläget inte ändrat på sina planer.

– Vi räknar med att närvara enligt plan, men vi följer utvecklingen och lyssnar till de råd som kommer från relevanta myndigheter, säger Johannes Persson, på företagets pressavdelning.