Staten tar över tvisten mot Myresjöhus

2013-02-15 08:31  

Hovrättsdomen om de fuktdrabbade putsade fasaderna i Svedala kommer att överklagas. Konsumentombudsmannen kommer att driva tvisten mot Myresjöhus.

Hovrättsdomen som innebar att Myresjöhus inte behövde betala för ombyggnaden av de fuktdrabbade putsade fasaderna i Svedala har rönt stor uppmärksamhet. Hovrätten resonerade som så att Myresjöhus inte kunde förutse problemen med den enstegstätade konstruktionen innan Sveriges tekniska forskningsinstitut slog larm 2007, men många har upprörts över att byggaren inte skulle ha större ansvar för att försäkra sig om att konstruktionerna som används är robusta.

De 34 fastighetsägare som målet handlar om har dragit igång en insamling för att få till stånd ett överklagande till Högsta domstolen. Utslaget väntas bli vägledande för hur byggarnas ansvar för konstruktionen ska bedömas.

I dag är sista dagen för att överklaga hovrättens dom. Nu säger husägarnas advokat Nils Petersen att det blir en överklagan, men att Konsumentombudsmannen tar över tvisten för husägarnas räkning. Ett pressmeddelande från Konsumentverket kommer att skickas ut klockan 10.00 i dag. Före dess vill inte Konsumentverket uttala sig om saken.

Enligt Nils Petersen kommer den överklagan som lämnas in i dag innebära att husägarna begär anstånd på två veckor med att inkomma med sina argument.

Linda Nohrstedt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer