Sovkabin på flygplatsen för trött resenär

2016-08-10 10:06  
Förstaklassmodul till vänster, två businessklassmoduler till höger. Foto: First Cabin

För trötta resenärer som vill ta en tupplur på flygplatsen erbjuder ett japanskt företag sovkabiner vid terminalen.

First Cabin heter företaget som nästa år öppnar tupplursmöjlighet på flera stora japanska flygplatser. På Kansai International Airport i Osaka öppnas i mars nästa år en övernattningsanläggning intill terminal 1 med 153 kabiner i olika klasser, 1 klass och business klass.

Förstaklasskabinen har volymen 4,4 kubikmeter, businessklasskabinen är på 2,5 kubikmeter. Sängbredden i första klass är 120 cm, i affärsklassen 100 cm. I båda typerna finns TV, vägguttag för mobilladdning, wifi och låsbart förvaringsskåp. I första klass finns dessutom nattygsbord.

Kabinerna är indelade i avdelningar för endast kvinnor eller män. Tillträde till dessa görs med ett speciellt inloggningskort. Kabindörrarna kan inte låsas, därför finns låsbara förvaringsskåp i kabinerna. Barn upp till 12 år är inte välkomna, detta för att trötta flygresenärer inte ska behöva störas av barnskrik.

Priset för tuppluren varierar där First Cabin har byggt sovkabiner men ligger ungefär på 500 kr för en reservation och därefter strax under 100 kr i timmen för tuppluren.

Håkan Abrahamson

Mer om: Flygplats

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer