"Som att slänga pengarna i sjön"

2010-11-15 06:30  

Funktionell och passande. Så beskrivs den nya nationalarenan för utförsåkning som just nu växer fram i Åre. Peab bygger huset som ska bli navet i svensk alpinsport.

Processen försenades efter protester och överklaganden. Men efter att spaden sattes i jorden i somras är bygget i full gång.

- Egentligen är hela Åre med sina backar en nationalarena, men nu tillför vi en byggnad och en läktare för 900-1 000 personer, säger Nalle Hansson, som är projektledare.

I byggnaden ska Svenska skidförbundets alpina del husera tillsammans med Vintersportcentrum från Mittuniversitetet, Världscupbolaget och Åre slalomklubb.

- Bakgrunden är att vi vill öka vår konkurrenskraft i den alpina världscupcirkusen. Med fasta läktare blir det billigare än tidigare då vi fått bygga upp temporära läktare. Det var som att slänga pengarna i sjön, säger Nalle Hansson.

Läs hela artikeln på tidningen Byggvärldens nätupplaga

Stefan Nordberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer