Slukhål stoppar trafik i Nyköping

2016-02-17 08:51  
Ett stort hål, enligt uppgift runt två meter djupt, uppstod under måndagen på E4 utanför Krokek i närheten av Norrköping. I södergående riktning uppstod kilometerlånga köer. Foto: Pontus Stenberg / TT

Ett mindre slukhål på E4 mellan Lästringe och Tystberga utanför Nyköping har stängt vägen i södergående riktning, samtidigt som den norrgående trafiken flyter på som vanligt.

Trafikverket räknar med att vägbanan kommer att öppnas igen kl 16. Fram till dess leds södergående trafik via väg 800 till Tystberga, med stor risk för köbildning och förseningar för trafikanterna.

Slukhålet upptäcktes strax efter midnatt. Trafikverket har inga uppgifter om olyckor i samband med vägskadan.

– Massorna under vägen har försvunnit under vägen av någon anledning. Det kan handla om ett vattendrag som har tagit med sig massorna, men det kan också vara en trumma som fångar upp vattenflöden som har gått sönder, säger Beisi Sundin, presskommunikatör vid Trafikverket.

    

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt