Skanska klart bättre än väntat

2010-05-07 09:02  

Rekordkontrakten under veckan var inte enda glädjeämnet för Skanska. Vinsten i första kvartalet var nästan en miljard. Och åtta procent bättre än vad analytikerna räknat med.

Resultatet före skatt blev 936 miljoner kronor för det första kvartalet – dubbelt så mycket som förra året då siffran var 449 miljoner kronor. Enligt SME Direkts sammanställning hade analytikerna räknat med ett resultat före skatt på 865 miljoner kronor.

Orderingången ökade med 6 procent och uppgick till 25,6 (24,1) miljarder kronor. Orderstocken är på 137,7 miljarder kronor, vilket motsvarar 13 månaders produktion.

Vd och koncernchef Johan Karlström skriver i delårsrapportens vd-ord: "Efter många kvartal med lägre orderingång än intäkter har vi nu en positiv utveckling där orderingången är högre än intäkterna, både i kvartalet och under de senaste tolv månaderna", säger han.

Den hårda vintern har under det första kvartalet bidragit till minskade volymer om ungefär 4 procent av intäkterna. I byggverksamheten minskade intäkterna med 24 procent i kronor. Rörelseresultatet i byggverksamheten minskade med 23 procent. Men nu ser bolaget att marknaden vänder.

Fredrik Karlsson

Mer om: Skanska

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer