Skandalflygplatsens teknikchef fick sparken

2014-06-04 15:17  

Den tekniskt ansvarige för det försenade flygplatsbygget i Berlin fick idag sparken.

Hartmut Mehdorn, med uppdraget att få rätsida på det havererade bygget av Berlins nya storflygplats BER, meddelade idag att han avskedat den tekniskt högst ansvarige för bygget.

Teknikchefen Jochen Grossmann har enligt Mehdorn halv erkänt att han tagit emot mutor för att ha hjälpt ett holländskt bolag att få uppdrag vid bygget. Det uppges handla om belopp på flera miljoner kronor.

- Jag litade på den här mannen, säger Mehdorn till Handelsblatt. Den som en gång har ljugit litar man inte på längre. Och den som gjort det en gång kan göra det en gång till.

Ordföranden i flygplatsbolaget, Berlins borgmästare Klaus Wowereit, säger att bestickningsfallet var en engångsföreteelse och tillbakavisar kritik från den politiska oppositionen som hävdar att ledarstrukturen vid bygget har uppmuntrat till sådana beteenden.

Flygplatsen skulle ha öppnat för två år sedan men otaliga tekniska brister gör att ingen idag vågar säga när trafiken kan komma igång på allvar.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer