Skadade bron riskerar rasa

2016-07-07 16:08  
Arkivbild på bron i Södertälje. Foto: Johan Nilsson / TT

Södertäljebron, som skadats i samband med en lastbilsolycka, är i så pass dåligt skick att den skulle kunna rasa. Det uppger Trafikverket.

(Artikeln har uppdaterats)

Nu söker polisen vittnen till händelsen.

– Hela bron är sned och skulle kunna säcka ihop, säger Joachim Jacobsson, projektledare vid Trafikverket, till DN.

Samtidigt går polisen ut och söker vittnen till händelsen – vilket är ovanligt när det kommer till trafikolyckor, enligt polisens presstalesperson Albin Näverberg.

– Man söker vittnen för att fortsätta utreda eller avskriva misstankarna om vårdslöshet i trafik. Det finns även ett stort samhällsintresse när det gäller den här olyckan. Försäkringsbolaget vill nog också veta vad som låg bakom olyckan, säger han till TT.

Det var natten till midsommarafton som en lastbil körde in i det vänstra broräcket och sedan kraschade mot räcket på motsatt sida. Den kraftiga smällen ledde till omfattande skador på bron. Bland annat är en av stålbalkarna som håller bron uppe böjd.

Reparationsarbetet har visat sig mer komplicerat än vad man från början räknat med och tros vara färdigt först till efter sommaren. Under tiden kommer bron vara fortsatt avstängd.

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer