Sju av tio positiva till Hallandsåstunneln

2008-11-24 12:31  

Invånarna i Båstad blir alltmer positiva till en tunnel genom Hallandsåsen.

Däremot är man fortfarande skeptiska till hur Banverket driver tunnelbygget. Förtroendet för Banverket har ökat något, men det är inte särskilt högt.

Sedan år 2000 har Banverket gjort fem attitydundersökningar. I år har 600 kommuninvånare från 18 år och uppåt svara på 25 frågor om vad de anser om Banverket och tunnelbygget.

Tidigare år har ungefär hälften av Båstadborna tyckt att tunneln bör byggas klart. I år har den andelen ökat till 70 procent. Sju av tio vill bygga klart tunneln.

Däremot anser färre än hälften av de tillfrågade att de ser någon nytta med tunneln. 46 procent tror inte att kommunen och dess invånare kommer att få någon nytta av tunneln.

Ännu färre känner förtroende för Banverkets sätt att hantera tunnelbygget. Bara 22 procent känner förtroende för Banverket, en uppgång med fem procentenheter från 2006.

Attitydundersökningen gjordes under september och oktober av Markör AB.

Hans Dahlquist

Mer om: Banverket Bygg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer