Nytt Nordbygg når ännu fler

2014-04-01 09:41  

I dag inleds den stora byggmässan Nordbygg i Älvsjö. Fler än 900 utställare är anmälda. Peter Söderberg, projektchef för mässan, är nöjd med upplägget. <br/>– Vi fortsätter att fokusera på hållbart byggande, säger han.

2012 års byggmässa beskrev projektchef Peter Söderberg som den mest omfattande de någonsin haft. Denna blir ännu större med fler än 900 anmälda utställare.

– Vi har sett över tiden att mässan blivit mer och mer en arena för samhällsbyggare, säger Peter Söderberg.

Älvsjömässan i Stockholm kommer att vara fylld till bredden. Nordbygg fortsätter med olika former av seminarier, föreläsningar, debatter och montrar för att locka fackmänniskornas blickar.

En spännande programpunkt under mässan blir renovera energismart, säger Peter Söderberg. Flera aktörer har gått ihop och tagit fram hur man på fem sätt kan renovera en fastighet ur miljonprogrammet.

– Vi fortsätter att fokusera på hållbart byggande, säger Peter Söderberg.

Mässan kommer att präglas av entreprenörer från Tyskland. Peter Söderberg förklarar att de ligger i framkant vad gäller energisnålt byggande i dag.

– Tyskland har en hög drivkraft på att bygga energieffektivt. De ligger långt före oss - där har vi en hel del att lära.

Projektchefen Peter Söderberg ser fram emot att två års arbete äntligen ska bli verklighet.

– Det är fantastiskt roliga dagar, vi har upplevt ett högt söktryck och jag ser fram emot alla bra möten, säger Peter Söderberg.

Mässan pågår i fyra dagar och avslutas på fredag.

Niklas Svahn

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer