Bygg

Nytt koncept för studentbostad: Två i en, färdiga med möbler

Mikael Thorgren Foto: Lindbäcks Bygg
Så här ser planlösningen ut för en modul. (Klicka för större bild) Foto: Lindbäcks Bygg
Så här ska det nya bostadsområdet vid Luleå tekniska universitet se ut. Totalt ska 280 nya lägenheter byggas, varav ett 50-tal är Småor på 16 kvadratmeter. Inflyttning är beräknad till 2016. Foto: Nordmark & Nordmark arkitekter
Så här ser planlösningen ut för en modul. (I högerspalt hittar du en uppklickbar ritning i större format) Foto: Lindbäcks bygg
Så här ska lägenheten se ut invändigt. Foto: Lindbäcks Bygg

16 kvadratmeter stora studentlyor, som levereras färdiga med möbler direkt från fabrik. Konceptet lanseras av företaget Lindbäcks Bygg, med inspiration från studentidéer.

Publicerad

Två grupper studenter, som läste till civilingenjörer med inriktning mot arkitektur på Luleå tekniska universitet, genomförde under 2013 ett studentprojekt om så kallat compact living, boende på liten yta. En del av deras idéer finns kvar i det koncept för studentlägenheter som Lindbäcks Bygg nu har tagit fram.

- Just det här att nyttja varje kvadratmillimeter finns kvar, till exempel har vi samma sänglösning med en stor låda man kan dra ut under sängen och en integrerad soffa som är en del av köksinredningen, säger Mikael Thorgren, affärsområdeschef för norra Sverige på Lindbäcks Bygg.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här