Ny dödsolycka på bygge

2010-03-24 10:31  

På tisdagen omkom ytterligare en byggnadsarbetare när en betongvägg rasade. Olyckan hände på bygget av det nya häktet i Helsingborg.

Omkring klockan halv elva på tisdagsförmiddagen rasade en betongvägg på andra våningsplanet på bygget av det nya häktet i Helsingborg. En byggnadsarbetare omkom.

- Han var anställd hos Peab, men var just då utlånad till Strängbetong, säger Gösta Sjöström som är presskontakt hos Peab.

Företaget är entreprenör på häktesbygget. Arbetena avbröts efter olyckan och bygget står fortfarande stilla.

Den här veckan har börjat dåligt för byggbranschen. Två arbetare har omkommit i arbetet. Det finns gemensamma inslag i de båda olyckorna. Tunga, prefabricerade väggelement har på ett eller annat sätt kommit i rörelse så att arbetare klämts svårt. I båda fallen har olyckorna inträffat på hög höjd. Vid bostadsbygget i Kallhäll befann sig den omkomne på tredje våningen. I Helsingborg inträffade olyckan på våning två.

Media har redan spekulerat om att de båda olyckorna är ”identiska”. Det kan Gösta Sjöström inte kommentera.

- Dels vet jag inte vad som hände i den andra olyckan, dels vet vi ännu inte hur olyckan i Helsingborg gått till, säger han.

Polis och Arbetsmiljöverket utreder.

Mattias Davidsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer