Nu håller byggbranschen andan

2010-09-20 09:41  
Alliansens partiledare tar emot jublet i Stockholm efter segern i söndagens val. Från vänster Göran Hägglund (KD), Jan Björklund (FP), Maud Olofsson (C) och Fredrik Reinfeldt (M). Foto: Pontus Lundahl/Scanpix

Alliansen förlorade sin majoritet och Sverigedemokraterna kom in i riksdagen. Efter söndagens val råder ett oklart parlamentariskt läge.

– En viss osäkerhet återstår. Och osäkerhet är inget som jag gillar, säger Olle Ehrlén, koncernchef på NCC.

Enligt de preliminära valsiffrorna blev alliansen största block men förlorade sin majoritet. Och Sverigedemokraterna fick en vågmästarroll i riksdagen.

Olle Ehrlén, vd och koncernchef på NCC, ser det som en fördel att alliansens valseger ger kontinuitet.

– Den finansiella politiken har skapat en tillväxt och jag hoppas att den politiken kan fortsätta. Det positiva är att väljarna har sagt att alliansens politik gillar man. Det negativa är den parlamentariska krisen, säger han.

Zdravko Markovski, chef på JM Bostad Stockholm, hoppas att en alliansregering kan fortsätta den storstadssatsning som JM tycker sig ha sett under den gångna mandatperioden.

Läs resten av artikeln på tidningen Byggvärlden nätupplaga

Linda Nohrstedt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer