"Ni får klara er själva"

2011-01-14 14:00  

Glöm hjälp från försäkringsbolagen. Det är föreningens ansvar att åtgärda vattenskadorna. Det anser de experter Byggvärlden talat med..

<p>Fastighetsmäklare, experter på HSB och Brandkontoret, där de flesta bostadsrättsföreningar är försäkrade är alla överens om att vare sig bostadsrättsinnehavarna eller föreningen i sig kan få ut någon ersättning för skadorna. </p> <p>Det är upp till medlemmarna och styrelsen att ta itu med problemen. De måste komma överens i föreningen, ställa krav på styrelse och förvaltare, upprätta en långsiktig underhållsplan med mera. </p> <p>- Månadsavgifterna i föreningen är låga, banklånen är billiga. Det ska inte vara oöverstigligt, säger en expert till Byggvärlden.</p> <p>De vattenskadedrabbande ska inte heller behöva betala för skador som uppkommit på grund av utifrån inträngande vatten. Den typen av skador måste hela föreningen solidariskt stå för.</p>

Hans Dahlquist

Mer om: Fukt Bostad

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer