Mästerskapen ska lyfta East End

2012-06-13 07:00  

OS-parken ligger i East End, som präglas av fattigdom, arbetslöshet och brottslighet. Londons ambition är att OS ska lyfta området.

De sex stadsdelarna där OS kommer att utspela sig är bland de mest eftersatta i hela England. Nu har de gått samman för att dra fördel av idrottsevenemanget. Målet är att invånarna 20 år efter OS ska ha samma sociala och ekonomiska chanser som övriga Londonbor.

Även London stad har uttalat ambitionen att East End ska förnyas och förändras. OS-idrottarnas bostäder ska göras om till lägenheter som säljs eller hyrs ut och arenorna ska öppnas för allmänheten. Upp till 11 000 bostäder planeras i OS-parken efter spelen och ungefär en tredjedel av dessa ska riktas till låginkomsttagare.

Förändringen syns redan nu intill OS-parken. En ny tågstation har byggts, likaså ett flott nytt köpcentrum. OS ger en chans till mer turism och ökade affärer.

Linda Nohrstedt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer