Man ihjälklämd vid Citybanan

2011-05-10 12:50  

En man avled idag vid bygget av Citybanan i Stockholm. Mannen fick en borrigg över sig och klämdes ihjäl.

Det var strax efter niotiden på tisdagsmorgonen som olyckan inträffade. Mannen, som var anställd av Bilfinger Berger, fick en borrigg över sig och klämdes ihjäl.

– Räddningstjänsten var snabbt på plats men mannens liv gick inte att rädda, säger Anders Sahlstrand, informatör på Citybanan.

Mannen arbetade med entreprenaden Anslutning Stockholm Södra, och var på plats vid fastigheten Fatbursgatan 2 när olyckan inträffade.

– Det var i samband med en flytt av borriggen som den ramlade. Det är ett arbete som entreprenören gjort många gånger men nu gick det snett, säger Anders Sahlstrand.

Bilfinger Berger har nu anmält olyckan till Arbetsmiljöverket. Entreprenören och beställaren Trafikverket har också startat en egen utredning. Personalen på plats meddelades direkt efter olyckan om vad som skett och krishjälp är på plats.

– Arbetet på den här entreprenaden stoppades också efter olyckan, säger Anders Sahlstrand.

Stefan Nordberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer