”Man blir ännu mer irriterad”

2013-04-10 08:00  
Roger Björklund är en av 34 husägare i Svedala som har gått till domstol för att tvinga husbyggaren Myresjöhus att betala för en ny, tvåstegstätad fasad. Han blir förbannad över att höra att problemen med enstegstätade fasader uppmärksammades tidigt i USA. –Det gör att man bara blir ännu mer irriterad över hela situationen. Det är en obehaglig situation. Oron blir värre för varje månad som går, säger han. Han tycker att Boverket borde ha uppmärksammat regeländringarna i USA. Liksom de andra husägarna väntar han nu på besked om deras överklagan till Högsta domstolen får prövningstillstånd. Foto: Pontus Tideman

Roger Björklund är en av 34 husägare i Svedala som har gått till domstol för att tvinga husbyggaren Myresjöhus att betala för en ny, tvåstegstätad fasad. Han blir förbannad över att höra att problemen med enstegstätade fasader uppmärksammades tidigt i USA.

–Det gör att man bara blir ännu mer irriterad över hela situationen. Det är en obehaglig situation. Oron blir värre för varje månad som går, säger han.

Han tycker att Boverket borde ha uppmärksammat regeländringarna i USA. Liksom de andra husägarna väntar han nu på besked om deras överklagan till Högsta domstolen får prövningstillstånd.

Framför allt oroar han sig för att den fyraåriga sonen ska få allergi eller astma, eftersom husets väggar har uppvisat 80-procentiga fuktvärden på några ställen.

Linda Nohrstedt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer