Bygg

”Man blir ännu mer irriterad”

Roger Björklund är en av 34 husägare i Svedala som har gått till domstol för att tvinga husbyggaren Myresjöhus att betala för en ny, tvåstegstätad fasad. Han blir förbannad över att höra att problemen med enstegstätade fasader uppmärksammades tidigt i USA. –Det gör att man bara blir ännu mer irriterad över hela situationen. Det är en obehaglig situation. Oron blir värre för varje månad som går, säger han. Han tycker att Boverket borde ha uppmärksammat regeländringarna i USA. Liksom de andra husägarna väntar han nu på besked om deras överklagan till Högsta domstolen får prövningstillstånd. Foto: Pontus Tideman

Roger Björklund är en av 34 husägare i Svedala som har gått till domstol för att tvinga husbyggaren Myresjöhus att betala för en ny, tvåstegstätad fasad. Han blir förbannad över att höra att problemen med enstegstätade fasader uppmärksammades tidigt i USA.

Publicerad

–Det gör att man bara blir ännu mer irriterad över hela situationen. Det är en obehaglig situation. Oron blir värre för varje månad som går, säger han.

Han tycker att Boverket borde ha uppmärksammat regeländringarna i USA. Liksom de andra husägarna väntar han nu på besked om deras överklagan till Högsta domstolen får prövningstillstånd.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här