"Målet har ett stort principvärde"

2013-02-15 09:20  

När Konsumentombudsmannen ställer upp med advokathjälp för villaägarna i Svedala innebär det att de utan kostnad kan driva målet mot Myresjöhus vidare till Högsta domstolen.

- Det här målet har ett stort principvärde och det är därför jag vill se ett avgörande i Högsta domstolen. Kan verkligen en entreprenör frånsägas allt ansvar när byggtekniken som använts uppenbarligen är helt undermålig. Det behöver vi få svar på, säger Konsumentombudsmannen Gunnar Larsson i ett pressmeddelande.

Tvisten gäller 34 hus i Svedala med putsade enstegstätade fasader, en konstruktion som har visat sig vara mycket känslig för fukt. Enligt fuktmätningar som har gjorts på de 34 husen har samtliga för höga fuktvärden.

När Konsumentombudsmannen nu går in och stöttar villaägarna sker det genom så kallat KO-biträde. Konsumentombudsmannen kommer att uppdra åt villaägarnas advokat att driva tvisten vidare till Högsta domstolen.

Linda Nohrstedt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer