Långtradare knäckte bro

2015-03-25 05:54  

Chauffören av en långtradare med släp som vägde flera tiotals ton försökte köra över en bro i Gagnef som klarade att bära fyra ton.

Det slutade i stor materiel förödelse.

– Han har kört ut på bron, den har vikit sig och gått av och dragbilen har hamnat helt i vattnet, säger Jessica Åkerström, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral i Falun.

Chauffören körde ut på den smala Flottbron i Gagnef på tisdagskvällen. När pontonbron först knäade och sedan knäcktes och fordonet hamnade i Österdalälvens vatten lyckades chauffören ta sig ur och är oskadd.

Men bron är långt ifrån oskadd.

– Den är trasig och måste stängas av, säger Åkerström.

Larmet om olyckan kom till polisen klockan 20.00. Utandningsprov har visat att chauffören var nykter, men en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik är inledd.

Diesel måste saneras som läckt ut i vattnet, och tungbärgare ska försöka få upp långtradaren ur älven.

Det kommer inte att bli enkelt. Förutom sin ursprungliga vikt är nu långtradaren full av vatten. Dessutom var den lastad med pellets som också har sugit upp vatten.
Följ Ny Teknik på Facebook!Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev – direkt till din mejl!

Mer om: Bro

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer