Karlstad växer inåt - och uppåt

2010-10-27 06:30  

500 lägenheter med ett höghus, designat av Gert Wingårdh som utropstecken. Med Bryggudden har Karlstad ett storprojekt gång.

<p>Dragkraften för det kommande bostadsområdet Bryggudden är dels det centrala läget, dels vattnet. Bryggudden är nästan helt omgiven av vatten. I den första etappen byggs ett höghus på 21 våningar, samt ett lägre hus strax intill.</p> <p>- Totalt är det cirka 70 lägenheter som ska byggas i den första etappen. Vi hoppas på en byggstart det första kvartalet nästa år. I så fall kan lägenheterna stå klara det tredje kvartalet 2012, säger Sture Emanuelsson som är projektledare för hela Bryggudden.</p> <p>Från början var det tänkt att höghuset skulle bestå av ägarlägenheter, men nyligen beslutades det att man ska satsa på bostadsrätter i stället.</p> <p>Det är Wingårdh Arkitektkontor som står bakom ritningarna för både höghuset och resten av planerna för Bryggudden.

 

Läs artikeln i sin helhet på Byggvärldens nätupplaga

 

Stefan Nordberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer