Ja till Sveriges längsta tunnel

2014-05-15 12:26  
GRAFIK. Förbifart Stockholm håller konjunkturen uppe. Klicka på bilden för större version. Illustration: Jonas Askergren.

Regeringen har i dag, torsdag, fattat beslut som innebär att trafikleden Förbifart Stockholm kan börja byggas redan i sommar.

Regeringen meddelar att man beslutat att avslå överklagandena av arbetsplanen för Förbifart Stockholm. Det innebär att den nu vunnit laga kraft och att förbifarten kan börja byggas.

- Regeringen har i dag fattat ett viktigt steg för fler jobb. Med en stockholmsregion som växer är Förbifart Stockholm central för att knyta ihop hela Mälardalen. Den påverkar tillväxten för hela landet. Så riskera inte detta. Det är nu hög tid för Stefan Löfven att lämna ett klart och gemensamt besked för de rödgröna hur de ser på Förbifarten, säger infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd.

Förbifart Stockholm ska binda ihop de södra och norra delarna av Stockholm och avlasta den hårt trafikerade Essingeleden. Förbifarten är drygt 21 kilometer varav 18 kilometer går i tunnel. När den står klar om cirka tio år blir det en av världens längsta tunnlar i stadsnära miljö.

 

Här kan du läsa om när Ny Teknik testade att köra genom tunnlarna i simulator.

Marie Alpman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer