Huset som monteras på 20 minuter

2014-05-13 12:04  

I Storbritannien har ett prototyphus tagits fram som ett sätt att minska bostadsbristen för låginkomsttagare. Huset ska kunna monteras på 20 minuter.

Norska Teknisk Ukeblad berättar om prototypen, som kallas Y: Cube och har tagits fram av YMCA London South East i samarbete med arkitektbyrån Rogers Stirk Harbour + Partners.

Tanken är att huset ska vara billigare och enklare att producera än vanliga byggnader, och dessutom kunna flyttas vid behov.

Enligt Teknisk Ukeblad är huset ungefär 30 procent billigare att tillverka än normala byggkostnader i London. Det ska tillverkas i fabrik på ungefär tio dagar och sedan kunna monteras på plats på 20 minuter.

Huset ger en boyta på 26 kvadratmeter och flera enheter ska kunna staplas på varandra. YMCA hoppas kunna sätta upp 37 hus mot slutet av året.

Linda Nohrstedt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer