Grönt ljus för nya Slussen

2015-09-29 06:08  

I kväll gav Stockholms kommunfullmäktige tummen upp till bygget av det nya Slussen, rapporterar flera medier. Men de som fört en hård kamp mot det omstridda bygget har inte gett upp.

– Vi vill ha en folkomröstning om Slussen, säger Hans Jangeby, en av de privatpersoner som varit aktiv i motståndet mot nya Slussen till svd.se.

Exakt när det första spadtaget görs är fortfarande oklart men rivningar ska ske redan under hösten och startdatum för bygget är satt till sommaren 2016.

Slutdatum är satt till 2022, förutom för den bussterminal som ska byggas in i berget bakom Slussen. En ny detaljplan för den del av bygget måste nämligen tas fram då den tidigare underkänts.

Notan för bygget tros landa på 12,1 miljarder men kalkylen är osäker. ”Den långa genomförandetiden kombinerat med projektets komplexitet medför stor osäkerhet avseende kostnadsutvecklingen. Ekonomiska konsekvenser av projektets omgivningspåverkan är också svårbedömd” skriver stadens exploateringskontor, enligt tidningen.

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Mer om: Slussen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer