Fortsatt stopp för Fortums olycksbygge

2014-11-19 15:12  
Bygget av Fortums nya biokraftvärmeverk pågår i Värtan i Stockholm. Bilden togs vid ett tidigare tillfälle. Foto: Fortum/Hans Ekestang

Arbetet med att höja säkerheten under jord vid Fortums olycksdrabbade bygge i Hjorthagen i Stockholm beräknas ta ytterligare någon vecka.

Arbetsmiljöverket har, med hot om vite på en miljon kronor, stoppat arbetet i tunnlar och bergrum tills nödbelysning och skyltning är åtgärdade.

Vid värmeverksbygget omkom två personer när ett byggelement rasade över en skylift i början av månaden. En tredje person skadades svårt. Men samma dag som arbetet kunde återupptas efter olyckan stoppade skyddsombudet elarbeten under jord. Därefter förbjöd Arbetsmiljöverket arbete till dess att säkerhetskraven är uppfyllda.

– Vi bedömer att det dröjer cirka en vecka innan bristerna är åtgärdade, säger Aleksandra Svenonius, presschef vid Fortum Värme.

 

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

Mer om: Bygg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer