Första byggjätten med certifierad arbetsmiljö

2011-12-22 12:04  

Byggjätten Skanska har som första rikstäckande byggföretag certifierat sin arbetsmiljö.

Certifieringen har gjorts enligt den engelska standarden OHSAS 18001:2007 (Occupational health and safety assessment series).

- Det är oacceptabelt med arbetsplatser där anställda riskerar att skadas. Vi är övertygade om att det är lönsamt att arbeta med arbetsmiljö och säkerhet, och certifieringen är något vi är mycket stolta över, säger Anders Danielsson, vd för Skanska Sverige, i ett pressmeddelande.

Det är Det Norske Veritas som har genomfört certifieringen. Bolaget kommer att göra en revision på Skanskas arbetsmiljöarbete var tredje år.

- Vår ledning har som mål att vi inte ska ha några arbetsplatsolyckor. Certifieringen är ett steg i den riktningen. Vi får ett kvitto på att vi gör rätt och en piska för att vässa oss ytterligare, säger Maria Lindström, kommunikationsansvarig på Skanska.

Att företag certifierar sin arbetsmiljö är något som Byggnadsarbetareförbundet har krävt i årets avtalsrörelse. Fackförbundet vill också att anställda måste ha grönt kort för att beträda en arbetsplats och att parterna gemensamt ska inrätta en arbetsmiljöfond.

Linda Nohrstedt

Mer om: Arbetsmiljö Bygg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer