Förbifarten blir Sveriges största bygge

2009-09-03 13:45  

På torsdagen beslutade regeringen att ge klartecken till investeringen på 27 miljarder kronor för motorvägen Förbifart Stockholm. Jätteprojektet väntas vara färdigt först 2020.

Beslutet innebär att arbetet med motorvägen mellan E4/E20 söder om Kungens kurva och E4 norr om Häggvik kan påbörjas. Första steget blir samråd med allmänhet och sakägare om vägens dragning, vilket ska påbörjas i höst. Den exakta vägsträckningen ska fastställas av Vägverket i en så kallad arbetsplan.

Regeringen meddelar att vägen får byggas inom en tydligt angiven korridor och att 17 av totalt 21 kilometer av vägsträckan ska förläggas i tunnel.

– Med fyra femtedelar av vägen i tunnel undviks intrång i naturmiljöer, splittring av naturområden och bullerspridningen begränsas. Detta är ett helt annat projekt än de som diskuterades under 1980- och 1990-talen, säger miljöminister Andreas Carlgren (C) i ett pressmeddelande.

Läs hela artikeln i Byggvärlden

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer