Flygplatschefen i Berlin fick förnyat

2014-12-12 11:33  

Chefen för Berlins nya storflygplats BER fick idag förnyat förtroende. Men än finns inget datum för när flygplatsen kan öppna.

Flygplatsen Berlin Brandenburg International, förkortat BER, skulle ursprungligen ha öppnat i juni 2012. Den skulle då ersätta de tre flygplatser som har funnit i den tyska huvudstaden, varv en nu har stängt.

Men problem med brandskyddet gjorde att storflygplatsen inte fick tillåtelse att öppna, och sedan dess har många huvuden rullat på olika ansvariga, nu senast Berlin borgmästare Klaus Wowereit.

För att reda upp problemen lyckades styrelsen anlita den hårdföre före detta järnvägschefen Hartmut Mehdorn. Han har ännu inte vågat tillkännage något datum för när flygplatsen kan öppna, vilket han på senare tid fått kritik för.

Men vid dagens möte fick han stöd från regeringen, som uttryckte sitt stöd "tills annat beslut fattas. Och det är ännu inte aktuellt."

Mehdorn passade på att tala om för styrelsen att den ännu inte öppnade flygplatsen hur som helst kommer att vara för liten när den väl öppnar. Han rekommenderar att ytterligare en terminal byggs, till en kostnad av närmare 1,5 miljarder kronor.

Det försenade bygget har redan sprängt de ekonomiska ramarna och kostnaden uppskattas nu till närmare 50 miljarder kronor.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer