"Fel att ställa två grupper mot varandra"

2012-12-03 13:28  
Ingrid Burman. Foto: Handikappförbunden

Fler nybyggda bostäder kommer att bli otillgängliga för människor med funktionsnedsättning. Det befarar Handikappförbunden, som nu kritiserar regeringen för beslutet att byggreglerna för små lägenheter ska ses över.

Regeringen har gett Boverket i uppdrag att se över alla de regler som påverkar byggandet av student- och ungdomsbostäder med en boarea på maximalt 35 kvadratmeter. Översynen ska bland annat omfatta tillgänglighetskrav och bullernormer. Syftet med uppdraget är att göra det enklare att bygga små lägenheter för unga.

Men Handikappförbunden tycker att det är fel väg att gå. I ett pressmeddelande rubricerat "Sverige bygger – men inte för alla" framför de sina protester:

-Vi tycker det är bra att regeringen vill åtgärda bostadsbristen, men det är fel att ställa två grupper mot varandra: personer med funktionsnedsättning och bostadslösa unga. Vi löser inte bostadskrisen genom att slopa regler som ökar delaktigheten i samhället, säger Ingrid Burman, ordförande för Handikappförbunden, i pressmeddelandet.

Förbunden anser att det i stället behövs större statliga ekonomiska satsningar för att öka bostadsbyggandet.

Boverket ska redovisa resultatet av sin översyn till sommaren.

Linda Nohrstedt

Mer om: Boverket Bygg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer