Dubai får världens största köpcentrum

2014-07-07 09:03  

Mall of the World i Dubai ska bli världens största köpcentrum, inspirerat av miljöer från London och New York.

Sheik Mohammed bin Rashid Al Maktoum har presenterat planer på ett köpcentrum som ska slå allt annat i världen. Mall of the World ska byggas i närheten av Burg Khalifa, världens högsta byggnad, och utmärka sig som världens största köpcentrum.

I detta centrum byggas 100 hotell, klimatreglerade gator och nöjesanläggningar som skyddas från den brännande solen sommartid.

Teaterkvarteren inom området hämtar sin inspiration från Broadway i New York och den stora shoppinggatan baseras på Oxford Street i London. Ett promenadstråk inspirerat av Ramblan i Barcelona är också planerat. I området ska också byggas ett hälsocentrum för att locka turister som gör hälsoresor.

Sheik Mohammed ska när planerna presenterades i lördags att Mall of the World ska göra Dubai till ett kulturellt och ekonomiskt centrum för de två miljarder människor som bor i regionen. 180 miljoner besökare om året väntas till anläggningen.

Projektet ska administreras av Dubai Holding. Några uppgifter om kostnaderna för projektet, eller när det ska stå klart, lämnades inte vid presentationen.

Håkan Abrahamson

Mer om: Köpcentrum

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer