Drömhuset är en faluröd kub

2015-05-07 08:42  
Svenskarna drömhus - en rödmålad kub. Foto: TT-bild

Sveriges mest eftertraktade boende har fyra rum, 120 kvadrat och stort kök. Och det ser ut som en faluröd funkislåda.

Hur ser den svenska bostadsdrömmen ut? Bostadssajten Hemnet har gått igenom klicken på sajten, och statistiken visar att svenskarna i genomsnitt vill ha fyra rum och 120 kvadrat, som får kosta maximalt 2,8 miljoner kronor.

– Man kan säga att det är ett realistiskt drömhus, säger Staffan Tell, pressansvarig på Hemnet.

Statistiken visar också att drömmen har stort kök, vita väggar, trägolv, köksbänk i sten, och en grå soffa bredvid en eldstad. Övervåningen har en terrass som går att bygga om till extra rum.

För att få fram den svenska bostadsdrömmen analyserade Hemnet 200 miljoner klick på 86000 bostäder från januari till oktober 2014.

Hemnet ska låta bygga en tolkning av drömbostaden, som kan stå klar i början på nästa år. En arkitektbyrå slog ihop de två populäraste stilarna funkis och faluröd gammaldags villa till en enda stil.

– Alla verkar ha en åsikt om resultatet. En del älskar det, andra gillar det mindre. Men vi tror att sådan här analys har framtiden för sig. En stor grupp människor tillsammans vet bäst vad marknaden vill ha, säger Staffan Tell.

TT / Ny Teknik

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer