Domstol sa ja till storflygplats

2006-03-16 11:09  

I den utdragna konflikten om Berlins nya storflygplats sa en förvaltningsdomstol idag ja till att sätta igång byggarbetet. 4000 invånare har i det längsta försökt stoppa bygget, som ska vara klart 2011.

15 år efter det att planläggningen av flygplatsen Berlin Brandenburg International inleddes sa på förmiddagen förvaltningsdomstolen i Leipzig ja till att bygget kan bli av. Projektet är nu många år försenat.

Byggnadsarbetena kan nu inledas till sommaren vid den gamla flygplatsen Schönefeld, som var Östberlins flygplats när muren delade staden.

De omkringboende har krävt att den nya flygplatsen skulle byggas längre bort från staden, men domstolen tillbakavisade det kravet.
Däremot ställer domen krav på att omfattande bullerskydd byggs, liksom förbud mot flygningar mellan midnatt och klockan 05.00 på morgonen.

Flygplatsen får kapacitet att ta hand om 22 miljoner resenärer om året och beräknas stå klar 2011.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer