De vill ge brobyggandet ett lyft

2011-11-30 10:50  
Foto: Tyréns

Med ”Tyréns Broakademi” vill konsultföretaget lyfta det svenska brobyggandet. - Samtidigt jagar vi själva brobyggare eftersom vill tänker växa rejält inom det området, säger Martin Ålenius, chef för brosektionen på Tyréns.

Problemet när konsultföretaget Tyréns nu tänker expandera inom brobyggnad är det eftersatta tillståndet inom det kunskapsområdet.

Företaget har planerat att dubblera antalet anställda broexperter de närmaste tre åren. Men det är en skriande brist på kompetens inom landet, och verkligt svårt att få tag på folk.

- Vi bygger broar på samma sätt som vi gjorde på 1940-talet. Jämfört med andra branscher har det inte hänt mycket inom svensk brobyggnad de senaste 50 åren, säger Tomas Alsmarker, vice vd på Tyréns.

Nyrekrytering till brosektorn är svag, klenare än inom andra ingenjörstäta områden. Dessutom börjar de brobyggare och konstruktörer som finns att bli gamla.

Läs resten av artikeln på tidningen Byggvärldens nätupplaga

Hans Dahlquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer