Byggnadsarbetare fick väggelement över sig

2010-03-22 14:00  

En byggnadsarbetare skadades allvarligt i förmiddags då ett antal väggelement välte över honom. Olyckan hände på JM:s bostadsbygge på Bolinders strand i Kallhäll i Järfälla. Mannen vårdas nu på sjukhus.

- Det är en anställd till en av våra underentreprenörer som skadats. Jag vet inte hur han mår, men han vårdas på Karolinska sjukhuset i Solna, säger Tomas Eriksson, pressansvarig på JM.

Den skadade fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

Tomas Eriksson säger att ett antal väggelement rasat över mannen.

- Eventuellt i samband med lyft, men det vet jag inte säkert, säger han.

JM, som är byggherre på bostadsbygget på Bolinders strand i Kallhäll i Järfälla kommun, stoppade genast produktionen när olyckan var ett faktum.

- Nu tar vi hand om medarbetarna på bygget som är chockade. Parallellt har vi inlett en undersökning om vad det här kan bero på; om det är en enskild händelse eller om man kan dra några övriga slutsatser, säger Tomas Eriksson.

Arbetsmiljöinspektör Ulla-May Skoog mottog vid lunchtid en anmälan om olyckan från JM. Arbetsmiljöverket skickar inspektörer till olycksplatsen antingen idag, måndag, eller i morgon.

Mattias Davidsson

Mer om: i Kallhäll JM

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer