Bygger örnnäste i Örnsköldsvik

2009-11-16 14:02  

NCC bygger bostäder på Varvsberget i Örnsköldsvik. Både villor och lägenheter är planerade att byggas nästan hundra meter över havet.

Flera faktorer gör att det nu blir intressant att bygga på berget. Botniabanan som invigs 2010 förbättrar möjligheterna att pendla, en resa till Umeå kommer att ta 35 minuter. Bostäderna byggs efter efterfrågan och några är redan sålda, flera av intressenterna är pendlare.

Under hösten 2010 startar dessutom byggnationen av en 200 meter lång snedhiss upp till området. Hissen kommer att vara ansluten till ett resecentrum, för tåg och buss, som hör till Botniabanan.

NCC börjar redan nu att gjuta grunden till fyra hus som ska ligga bredvid Varvsbergets skidhoppsbacke. Totalt ska 25 villor byggas. Dessutom planeras fyra åttavåningshus med totalt hundra lägenheter. Byggprojektet väntas ta fyra till fem år.

Martin Karlsson

Mer om: Bostäder

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer